Deïtats


La religión es algo muy importante en el mundo de Reinos Olvidados (que es el plano donde jugamos nuestras partidas), de hecho,
es raro encontrar ateos que no crean en ningún dios, ya que estamos en un mundo en el que es frecuente que los dioses se materialicen, respondan a las plegarias de sus creyentes e intervengan directamente en los asuntos de los mortales. La deidad que elijas, estará relacionada directamente con tu alineamiento (si ojeas la sección de deidades de nuestro manual verás que todas las deidades tienen su alineamiento), por lo que tendrías que seleccionar una deidad que su descripción y alineamiento cuadren con tu personaje. En el caso en el que no siguieses a ninguna deidad, debes tener en cuenta que en caso de muerte de tu personaje, su alma irá a un limbo de vacío interrumpiendo así su ciclo de vida, ya que ninguna deidad reclamará tu alma y esto te impedirá ser resucitado o reencarnado.

Amaunator

El guardià del Sol groc.
Déu major legal bo.
Amanautor és el déu del sol i el temps. La seua església ensenya que ha mort i renascut una vegada i una altra, com els cicles d'un gran rellotge. És reverenciat per grangers, mercaders i nòmades que seguixen les estacions i les revolucions del rellotge celestial, així com pels paladins que combaten contra els morts vivents. Els seus estrictes manaments inclouen els següents:
-Obeïx la llei i respecta la tradició.
-Complix sempre els teus compromisos i mai arribes tard.
-Sé organitzat en totes les teues accions.

Asmodeo

Amo suprem dels Nou inferns.
Déu major legal maligne.
Asmodeo és l'amo dels Nou inferns i les seues legions de diables. És servit per aquells que han sucumbit a l'avarícia i la impaciència. Pot ser un déu carismàtic i generós, però aquells que venen les seues ànimes a Asmodeo queden maleïts per tota l'eternitat. El pacte que cada adorador forja amb l'amo dels Nou inferns inclou el següent:
-Asmodeo és el teu autentique amo. Obeïx els seus ordenes absolutament.
-Pots guanyar-te favors epeciales temptant nous adoradors perquè servisquen a Asmodeo.
-Disfruta dels plaers de la vida, però no faltes a la teua paraula ni les teues obligacions.

Chauntea

La Gran Mare.
Deessa major legal bona.
Chauntea és la mare de Toril, i supervisa les interaccions dels mortals intel·ligents amb el món de la naturalesa. Atrau a adoradors entre tots els que depén de la terra per a viure, inclosos grangers i pobletans (que viuen pròxims a la terra) i druides (que cuiden de les zones salvatges) . Chauntea és una deessa bondadosa que cuida i alimenta al món. Demana als seus adoradors que facen el següent:
Preserva el cicle del creixement i la collita.
-Viu en la terra amb ella.
-Sé generós al compartir riqueses de la terra.

Corellon

El Primer del Seldarine (panteó elfic).
Déu major caòtic bo.
Corellon és un hàbil guerrer i el pare dels eladrines, que van nàixer de la sang que el primer déu va vessar en les seues èpiques batalles contra Gruusmh. Corellon és adorat pels eladrins, elfs i semielfs, així com per aquells que tenen llargues vides i els que treballen amb la màgia. És un protector benèvol dels seus seguidors i se centra en els objectius a llarg termini. Demana el següent als seus adoradors:
-"Protegix les tradicions i obres de la teua raça.
-Crega grans exemples de màgia i bellesa.
-Romandre sempre vigilant contra les hordes malignes.

Cyric

Príncep de les Mentides.
Déu major caòtic maligne.
Cyric és el déu boig del conflicte i les mentides. És servit pels mentiders, els bojos, i aquells que disfruten de la destrucció sense sentit. El Príncep de les Mentides és donat als discursos embogits, a les il·lusions paranoiques i creure en l'absoluta veritat de les seues pròpies mentides. Cyric dóna diferents ordes a cada seguidor, però compartixen estos elements comuns:
- Estén el caos, la destrucció i la bogeria pel món.
- El món està boig, i tots estan en contra seu.
- Acaba amb qualsevol que s'encreue en el teu camí (objectiu) .

Ghaunadaur

El que aguaita.
Déu major caòtic maligne.
Ghaunadaur aguaita en les profunditats, des d'on governa sobre les formes intel·ligents menors. Encara que el seu culte va incloure en el passat als drow i altres criatures de la Infrafoscor, Ghaunadaur és servit ara només pels tarquims, lleguem i les abominacions, inclosos els ciutadans de l'Autoritat aboleth. Ghaunadaur és un déu ancià, covardament tingut per la bogeria, que només busca consumir el món. Ghaunadaur no veu cap utilitat en les lleis o les tradicions, i només exigix el següent als seus adoradors:
-Destruïx en el nom del que aguaita.
-Consumix tot el que destruïsques.
-Sé pacient en la teua fam, ja que el temps no té significat.

Gruumsh

El déu tort.
Déu major caòtic maligne.
Gruumsh és el déu de la mirada fixa de la destrucció, que allibera a les multituds salvatges contra els llocs avançats de civilització. És adorat per les orques i semiorcos i ha arribat a dominar també alguns altres humanoides salvatges. Grummsh és un déu brutal que avorrix a Corellon Larethian, però nega que perdera un ull davant del Primer de Seldarine. Gruumsh diu als seus adoradors que facen el següent:
-Reunir-vos i procreeu, i el vostre poble augmentarà.
-Unir-vos en hordes i preneu el que és per dret el vostre.
-Ataqueu. Mateu. Conquisteu.

Ilmater

El déu dels afligits
Déu menor Legal Bueno
Ilmater és un déu amable i de bon cor. És un déu callat i calmat que sosté les càrregues i llàgrimes d'un món de grans patiments de forma voluntària. Encara que és lent a enfurir-se, la ira del déu Trencat és terrible enfront de l'extrema crueltat i les atrocitats. El déu del Lament té l'aparença d'un home el cos del qual ha sigut terriblement mutilat o solcat per marques de tortura, amb les articulacions rotes i amb grans estralls, és davall, fornit i mig calb i porta només un tapall, però el seu rostre és amable, casolà, càlid i reconfortant.
-Ajuda a tots els que estiguen dolorits, no importa els que siguen.
-Unix-te a la teua causa amb fermesa si és justa, siga quin siga el dolor o el perill. No hi ha cap vergonya en una mort plena de significat.
-Emfatitza la naturalesa espiritual de la vida sobre l'existència del cos material.

Kélemvor

Senyor dels Morts.
Déu major no alineat.
Kélemvor presidix el pas de la vida a la mort, jutjant els fidels i als falsos, i enviant a les ànimes al seu just destí en l'altra vida. Els seus seguidors provenen d'entre aquells que troben la pau en la transició i entre aquells que combaten contra els no morts i els practicants de la nigromància, on vullga que sorgisquen. L'absoluta imparcialitat de Kélemvor, la seua mà ferma i actitud clement donen consol a aquells que perden a un ser amat. El Senyor dels Morts dóna ordes simples als seus seguidors:
- No temes a la mort, ja que és la fase natural que seguix a la vida.
-Dóna consol als afligits.
-Destruïx als morts vivents i oposa't a l'ús de la nigromància.

Lathander

EL Senyor de l'Alba.
Déu major neutral bo.
El déu de l'alba, la renovació, creació i protecció és un déu que creu que la lluita contra el mal deu de ser activa. Per això predica una política de bones obres activa i de reavaluació constant de les doctrines. El Senyor de l'Alba concedix les seues benediccions als seus debotos:
-Esforça't sempre a ajudar, a encoratjar noves esperances, noves idees i nova prosperitat per a tots.
-Evita la negativitat, perquè de la mort ve la vida, i sempre hi haurà un nou dia en què podràs convertir un fracàs en un èxit.
-Concedix major importància a les activitats que ajuden als altres que a l'estricta adhesió a les regles, rituals i dictats dels teus majors.

Lolth

Reina de la trapa de la Teranyina demoníaca.
Deessa major caòtica maligna.
Lolth és una deessa capritxosa que disfruta amb la traïció i la sang. La Reina Aranya exigix absoluta obediència als drow, presidint els seus molts complots i traïcions; és sobirana de tots els aràcnids. El favor de Lolth és inconstant, i habitualment enfronta als seus adoradors entre si, encara que els següents dictats romanen constants per a tots els seus fidels:
-Absoluta lleialtat a la Reina Aranya i a ningú més.
-Honra a Lolth per mitjà de sacrificis de sang i d'aquells que aprecies.
-No mats a cap aranya perquè fer-ho és atacar a la pròpia Lolth.

Moradín

El forjador d'Almas.
Déu major legal bo.
El pare de tots va forjar a la raça nana a partir de gemmes i metalls preciosos i va insuflar l'ànima als nanos amb un colp del seu poderós martell. Moradin és reverenciat pels nans, els ferrers i aquells que treballen amb gemmes i metalls. El Forjador d'Ànimes és auster, tossut i inflexible, però incansable i valerós en la defensa de les seues creacions. Exigix el següent als seus adoradores:
-Respecta i honra els seus tradiciones.
-No retrocedisques front el peligro.
- Busca les riqueses soterrades en el cor del món, i forja-les per a crear obres d'art encara majors.

Perdición

El Senyor Negre.
Déu major legal maligne.
Perdición és el senyor de puny de ferro i la tirania, i busca dominar sobretot, i sobre totes les coses. Li servixen tirans i organitzacions que busquen imposar la seua voluntat sobre altres. El Senyor Negre no es contenta de subjugar el món mortal, i desitja dominar també tots els altres déus. Perdició exigix el següent als seus devotos:
- Esforça't innecessàriament per a dominar el teu entorno.
- Sé implacable en l'execució de les teues tasques, i no mostres pietat als débiles.
- Respecta la tradició i a autoritat.

Oghma

El lligador del que coneix.
Déu major no alineat.
Oghma és el senyor del coneixement i el pensament, de la paraula parlada com de l'escrita. El Lligador és servit per tots els que busquen coneixement, inclosos bards, guardians del coneixement, savis, escribes i mags. Oghma prospera amb les noves anades sense importar quals siguen les seues conseqüències, i amb la comunicació del coneixement en totes les seues formes. Les restriccions d'Oghma exigixen el següent:
-Encoratja la innovació i els nous pensaments, sense importar on conduïsquen.
-Arreplega i preserva el coneixement abans de que es perda.
-Dissemina el coneixement tan àmpliament com siga possible, perquè tots puguen beneficiar-se d'ell.

Selûne

La Donzella Lluna.
Deessa major caòtica bona.
La deessa de la lluna governa el flux i reflux de les marees i consola al món amb la seua resplendor de plata en la negror de la nit. Lluita constantment contra la foscor de la seua germana Shar. Les files dels fidels de Selûne inclouen els mariners, els viatgers i aquells que busquen consol en la nit. Selûne és amable, afectuosa i eterna, amb el seu poder sempre creixent i minvant. Encoratja els seus adoradors a fer el següent:
-Mai perdes l'esperança ni la fe, perquè cada força en el món fluïx i refluïx.
- "Porta la llum a la foscor, i mantín a ratlla la marea del mal.
-Busca a les criatures que porten la maledicció de la licantropia, curant a les que tinguen l'esperança d'acabar amb la seua aflicció i destruint a les que hagen sucumbit a la bèstia interior.

Silvanus

El Padre Bosque.
Dios mayor no alineado.
El Padre Bosque (o Padre Árbol) es el señor de la naturaleza en todo su esplendor salvaje. Es adorado por los druidas, exploradores, ermitaños y otros que habitan en territorio salvaje. El mismo Silvanus es salvaje e impredecible, dado tanto a bondadosos actos de compasión como a salvajes estallidos de bestialidad. Instruye a sus fieles para que hagan lo siguiente:
– Preserva el equilibrio de la vida y la muerte, el nacimiento y la decadencia.
– Respeta la naturaleza en todo su salvajismo, y admira el mundo en toda su belleza natural.
– Protege los lugares salvajes de los avances de la civilización.

Shar

Senyora de la Nit.
Deessa major maligna.
Shaer és la deessa de la nit i germana de Selûne. És adorada per les ànimes consumides per l'amargor i la pèrdua, que busquen transformar la pena en venjança i cobrar-se el patiment amb més patiment. Shar residixen en les ombres, nodrint odis secrets, desitjos antinaturals i la set de venjança. Transmet estos mandats als seus seguidors:
-Entrega la teua confiança a la Senyora de la Nit, i ella et guiarà a través de la foscor.
-Mai oblides un afront o una perduda, perquè aquells que t'han causat dany ho han de patir per igual.
-Mai oblides que la foscor és la teua amiga, amagant els teus secrets i protegint-te del patiment i el dolor del món.

Sune

La Dama de l'Amor.
Deessa major caòtica bona.
Sune és la senyora de la bellesa i les emocions dolces. És reverenciada per artistes, amants i galants atrets d'entre els humans, eladrins i semielfs. A pesar de la seua naturalesa amorosa i flirtegen-te, la Dama de l'Amor es manté distant, entregant el seu cor només als seus fidels. Ensenya als seus adoradors el següent:
-Busca la bellesa i l'amor en totes les seues formes.
-Seguix les teues passions en l'amir i l'art a on vullga que el cor et porte.
-Festeja la creació de la bellesa, i compartix-la perquè tots puguen disfrutar de l'alegria de la vida.

Tempus

El Martell dels Enemics.
Déu major no alineat.
Tempus és el déu de la batalla i patró del poder marcial. És reverenciat per tots els lluitadors, des del soldat més davall al més poderós senyor de la guerra. L'intrèpid Senyor de la Batalla veu la guerra com una força de la naturalesa que modela i reforma la civilització. Les seues ordes a tots els combatents són senzilles i directes:
-No temes la por.
-Mai evites la lluita.
-Obeïx les regles de la guerra.

Torm

La Fúria Leal.
Déu major legal bo.
La Fúria Leal és el déu de la llei, que defén respectuosament les restriccions de la civilització. Torm és servit per paladins i altres jònecs sagrats. Sempre ferm i autèntic, està consumit pel seu sentit de l'obligació. Torm requerix dels seus seguidors el següent:
-Respecta i feix complir la llei, i honra les teues tradicions.
-Demostra la veracitat, lleialtat i ferma devoció a la causa justa.
-No dubtes en l'execució de les teues obligacions, sense importar quals siguen les conseqüències.